Geen enkele hond is gelijk. Er bestaat dus geen one-fits-all training voor honden. Om echt resultaat te boeken, moet je steeds op maat werken. De goed theoretisch onderbouwde opleiding van Dogvision en het blijvend opvolgen van de nieuwe wetenschappelijk inzichten geven mij wel de handvaten om de juiste aanpak uit te werken. Dit wordt gebruikt bij de gedragstherapie, die uiteraard helemaal op-maat van hond en baas is. Maar ook bij de groepslessen maak ik gebruik van mijn kennis en inzichten om in te spelen op individueel gedrag en te voorkomen dat bepaald gedrag uitmondt in probleemgedrag. Dat betekent dat ik persoonlijke bijsturing geef in de groeplessen, meteen ook de reden waarom ik de groepen klein houd. 
Ik werk zoveel mogelijk beloningsgericht en steeds met respect voor de hond. Dit betekent dat ik steeds zal zoeken om een probleem beloningsgericht op te lossen. Maar soms dient de overweging gemaakt te worden of voor een bepaalde situatie een gepaste correctie meer kans op slagen heeft. We letten er echter op dat de correctie de hond geen pijn doet, geen angst oplevert en de band tussen hond en baas niet beschadigt.

Uit deze manier van werken volgt:

  • dat de begeleider veel (lekkere) snoepjes nodig heeft op een training
  • we speelgoed gebruiken in de lessen
  • geen halsbanden die ‘stroppen’ gebruiken
  • teletack uit den boze is

Bij het aanleren bij aanleren van oefeningen wordt steeds de techniek gebruikt die beloningsgericht en zo weinig mogelijk stress oplevert voor de hond. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van trainen veel leuker is voor zowel de hond als de eigenaar. Dit resulteert in een betere band tussen hond en baas en een gelukkiger samen zijn.